loading...
دانشگاه مجازی بچه ها گرافیک
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
یولو نخستین گوشی هوشمند اینتل برای قاره‌ی سیاه 0 358 poria
زوج های مقوی 0 210 poria
اگر عمر دوباره داشتم 0 227 poria
مفهوم سرعت شاتر در دوربین عکاسی چیست؟ 0 256 zemeston
شاتر و دیافراگم 0 324 zemeston
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه نیوزلند 0 304 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه ماداگاسکار 0 290 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه نروژ 0 318 poria
فقط دخترا 0 281 zemeston
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه طبیعت دوست داشتنی 0 252 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه بنفش ارغوانی 0 304 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه طلایی 0 240 poria
دوربین، لنز و همه چیز درباره عکاسی دیجیتال 0 282 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه ترکیه 0 296 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه کنیا 0 272 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه مصر 0 255 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه هند 0 246 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه کاستاریکا 0 273 poria
تصاویری منتخب از پوریا - مجموعه نمناک 0 250 poria
۱۰ نکته در مورد عکاسی با IPHONE 0 249 poria
دانشگاه مجازی بچه ها گرافیک بازدید : 158 پنجشنبه 13 مهر 1391 نظرات (0)

شاید خیال کنید که کامپیوترهای غول پیکر اکنون دیگر فقط به درد موزه ها و نمایشگاه ها می خورند و دیگر خبری از چنین موجودات عظیم الجثه ای نیست؟ به گمانم باید تجدید نظر کنید. درست است که اغلب ماشین های محاسباتی امروزی ظاهری کوچک تر از گذشته (هنگامی که تازه واژه کام پیو تر را یاد گرفته بودیم) دارند، اما هنوز تعداد فراوانی از غول های محاسباتی امروزی در رینگ مسابقه وجود دارند که همان قدر جا نیاز دارند.

در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید تا به ۲۵ غول کامپیوتری قدیم و جدید بپردازیم که به راحتی فضای یک سالن را اشغال می کنند.

 


Typhoon که توسط تکنسین های آزمایشگاه های RCA مورد استفاده قرار می گرفت، نمونه مناسبی از کامپیوترهای غول پیکر دهه ۱۹۵۰ بود. پنل های که در پس زمینه بر روی دیوار نصب شده اند، مجموعه ای از هزاران لوله الکترونی و کیلومترها سیم رابط در هم پیچیده هستند.

typhoon-1950s-026-narenji-ir.jpg

 


یک موتور محاسباتی اتوماتیک که در سمپوزیوم بین المللی محاسباتی لندن در نوامبر ۱۹۵۸ به نمایش در آمد. سازندگان این کامپیوتر به خود می بالیدند که توانسته اند اتاق های کامپیوتر را با زیبایی های معماری در هم آمیخته و آنها را زیبا کنند.

automatic-computing-engine-1958-003-narenji-ir.jpg

 


سالها قبل از اینکه کامپیوترهای دستی کوچک به عنوان تلفن مورد استفاده قرار گیرند، کامپیوترهای اولیه در ارتباطات مورد استفاده قرار می گرفتند. عکسی که می بینید متعلق به ۱۹۶۷ است. زمانی که کامپیوتر ترانزیستوری KDF9 شرکت English Electric در اولین مرکز محاسبات ملی در Edinburgh کار خود را آغاز کرد.

KDF9-edinburgh-1967-016-narenji-ir.jpg

 


در ابتدا، کامپیوترها به همکاری با مهندسان پرداختند. این ماشین اولیه در ساختمان تحقیقات موتور آزمایشگاه جت پیشرانه Lewis قرار داشت و اکنون در مرکز تحقیقات John H. Glenn کلیولند اوهایو روزگار می گذارند.

lewis-flight-propulsion-017-narenji-ir.jpg

 


دانش هوانوردی هم از کامپیوترهای بزرگ هیکل سالنی زیادی استفاده می کرد. چیزی شبیه این ماشین پردازش داده های الکتریکی مدل 704 آی بی ام که در مرکز تحقیقاتی لانگلی اقامت داشت.

IMB-EDPM704-013-narenji-ir.jpg

 


حتی در برنامه های حمل نقل عمومی روزانه هم این غول های عظیم جایی برای خود باز کرده بودند. عکس زیر نشان دهنده اپراتوری در سال ۱۹۶۸ است که مشغول کار با کامپیوتر فرودگاه لندن است: BOADICEA یا کامپیوتر اطلاعات دیجیتال سفرهای هوایی خارجی بریتانیا برای کنترل خودکار.

BOADICEA-006-narenji-ir.jpg

 


ارتش و نیروی نظامی یکی از مشتریان پر و پا قرص کامپیوترهای گنده اولیه بود. عکس زیر متعلق به محاسبه گر و انتگرال گیر عددی الکتریکی (The Electrical Numerical Integrator and Computer) است که در جنگ جهانی دوم با رازداری کامل تولید گردیده و در آزمایشگاه تحقیقات بالستیک نصب شد. بله این همان ENIAC معروف است.

ENIAC-011-narenji-ir.jpg

 


کمی بعد ما به کمک کامپیوترها به فضا رفتیم. دستگاه محاسباتی الکترونیک توابع انتخابی آی بی ام جداول موقعیت مکانی ماه را تهیه کرد که برای انتخاب مسیر درست حرکت سفر ۱۹۶۹ آپولو به ماه بسیار حیاتی بودند.

IMB-SSEC-1969-014-narenji-ir.jpg

 


و سرانجام کامپیوترهای غول پیکر در مجموعه فیلم ها هم جایگاه و شهرت درخوری را کسب کردند. کامپیوتر Honeywell در فیلم مغز میلیارد دلاری (ساخته ۱۹۶۷) همبازی مایکل کین بود. اما در حقیقت در آن زمان چنین کامپیوتری تنها ۱۵۰ هزار دلار قیمت داشت.

billion-dollar-brain-004-narenji-ir.jpg

 


البته در مشاغل و کسب و کارهای مهم، کار در اتاق های پر از کامپیوتر تا حد زیادی حوصله سر بر و کسل کننده می نمود. در تصویر زیر یک تحلیل گر افتراقی را می بینید که برای تهیه یک گزارش اطلاعاتی به کمک محقق مرکز تحقیقاتی جان اچ گلن آمده است.

john-h-glenn-research-center-015-narenji-ir.jpg

 


و البته همیشه داده هایی برای تجزیه و تحلیل و محاسبه پیدا می شود. در اینجا Leo III محصول ۱۹۶۸ را می بینید. ماشینی که توسط Board of Trade استخدام شده بود تا لیست مخارج را جمع و خرج بزند، حقوق و دستمزدها را محاسبه کند و به حساب های بانکی رسیدگی کند.

board-of-trade-007-narenji-ir.jpg

 


در عین حال برخی از کامپیوترهای اولیه مشاغلی را در بانک ها بر عهده گرفتند و با این کار کل اقتصاد را کنترل می کردند. در ۱۹۶۹ کامپیوتر پیچیده ۱۲ میلیونی میدلند بانک در لندن، وظیفه سرویس دهی به شعبه های این بانک در کل انگلیس را بر عهده داشت.

midland-bank-018-narenji-ir.jpg

 


و سرانجام ما با تمام این ماشین های قدیمی وداع کردیم. UNIVAC در دسامبر ۱۹۵۹ در آزمایشگاه ملی لورنس لیورمور آخرین وظیفه محول شده را هم انجام داد. زیرا لابراتوار کامپیوترهای IBM قدرتمندتری سفارش داده بود که می توانستند با ۱۵هزار جمع در دقیقه انجام دهند.

UNIVAC-027-narenji-ir.jpg

 


هر چه کامپیوترها پیشرفته تر می شدند، شرکت آنها در جنگ بیشتر و بیشتر می شد. در اینجا گروهبان کارلوس رامیرز داده های لازم را درون کامپیوتر ارتشی TACFIRE وارد می کند. در سمت راست عکس می توانید نقشه تاکتیکی ارتش را ببینید.

TACFIRE-025-narenji-ir.jpg

 


این ماشین ها راه خود را ادامه داده و گام های بزرگی در پیشرفت دانش برداشتند. در ۱۹۸۵ یک تکنسین که لباس محافظت در مقابل عملیات های شیمیایی-میکروبی را پوشیده، در پشت یک کامپیوتر AN/GSM-231 در حال تست میزان تشعشعات در یک عملیات آزمایشی است.

AN-GSM-231-001-narenji-ir.jpg

 


ناسا همیشه کاربردهای فراوانی برای به روزترین و قدرتمندترین کامپیوترهای بازار یافته است. در عکس، اتاق کامپیوتر N-258 NAS را می بینید که در سال ۱۹۹۳ در مرکز تحقیقاتی Ames نصب شد.

N-258-NAS-019-narenji-ir.jpg

 


تنها چند سال بعد، در ۱۹۹۹ ناسا سیستم کامپیوتری NAS Origin 2000 را به لیست دارایی های خود اضافه کرد. یک ایستگاه محاسباتی با ۵۱۲ پردازنده LOMAX.

NAS Origin 2000-020-narenji-ir.jpg

 


صنایع دفاعی هم همیشه رابطه خوب شان با تکنولوژی پیشرفته را حفظ کرده اند. سال ۲۰۰۰ و یک تکنسین در حال کنترل کامپیوتر ASCI White. این کامپیوتر توسط وزارت انرژی به خدمت گرفته شده بود و وظیفه شبیه سازی آزمایش های سلاح های هسته ای را بر عهده داشت. روزی روزگاری RS/6000 SP سریعترین سوپر کامپیوتر دنیا بود و می توانست ۱۲ تریلیون محاسبه را در ثانیه به انجام رساند. این سیستم کامپیوتری یک محوطه ۹۲۲ مترمربعی را اشغال کرده بود و بیش از ۹۶ تن وزن داشت. مصرف برق آن هم میزان ناقابل 1.2 مگاوات بود.

ASCI White computer-002-narenji-ir.jpg

 


سرعت پردازش تبدیل به یک مسابقه تسلیحاتی شد. صنایع کامپیوتری NEC در یوکوهامای ژاپن سوپرکامپیوتر شبیه ساز زمین را به راه انداخت. این سیستم در سال ۱۹۹۳ دو برابر قوی تر از سریع ترین سوپرکامپیوتر دنیا بود. دولت ژاپن از کامپیوتر شرکت NEC برای پیش بینی وضع هوا استفاده می کند.

Earth Simulator Supercomputer-010-narenji-ir.jpg

 


سریع ترین کامپیوتر اروپا که در سال ۲۰۰۵ در دانشگاه صنعتی بارسلونا رونمایی شد، یک آی بی ام با قدرت پردازش ۴۰ تریلیون محاسبه در دقیقه بود.

Polytechnical University in Barcelona-022-narenji-ir.jpg

 


این ماشین های بلند مرتبه در یک رقابت و نبرد دائمی با یکدیگر هستند. سوپرکامپیوتر Cray XT5 جاگوار در سال ۲۰۰۹ عنوان سریع ترین کامپیوتر دنیا را از آن خود کرد.

Cray XT5-009-narenji-ir.jpg

 


چابک ترین ماشین ها محققان را قادر می سازند که کارهای شگفت انگیزی انجام دهند. سوپرکامپیوتر Cray 2 در مرکز تحقیقاتی لانگلی می تواند نیم میلیارد محاسبه در ثانیه را انجام دهد.

Cray 2-008-narenji-ir.jpg

 


آنها بسیار سریع هستند و سرعت شان تقریبا غیر قابل درک است. سیستم Roadrunner Base Capacity در لابراتوار ملی لوس آلاموس در سال ۲۰۰۷ با سرعتی بیش از ۷۰ ترافلاپس آغاز به کار کرد. چیزی بیش از هزار تریلیون محاسبه در دقیقه.

Roadrunner Base Capacity-023-narenji-ir.jpg

 


امروزه، صدها پردازنده در یک اتاق با یکدیگر به زندگی می پردازند. NEC SX-8 بخشی از مرکز کامپیوتر قدرتمند دانشگاه اشتوتگارد است که با ۵۷۶ پردازنده کار می کند و کارایی آن در بالاترین وضعیت ۱۲ ترافلاپس است. این یکی از سریع ترین های اروپاست.

NEC SX-8-021-narenji-ir.jpg

 


SuperMUC در مرکز محاسبات فوق سریع Leibniz در گارچینگ مونیخ سریع ترین کامپیوتر اروپا و چهارمین کامپیوتر سریع دنیا است.

SuperMUC-024-narenji-ir.jpg

 


با پیشرفت سرعت، مطمئنا برخی از ماشین های افسانه ای باید بازنشسته شوند. در عکس سوپرکامپیوتر Blue Mountain را می توانید ببینید. این سلحشور در سال ۲۰۰۴ از کار برکنار شد. با قدرت پردازش 3.1 تریلیون محاسبه در ثانیه، یکی از ده سوپرکامپیوتر اول دنیا در فاصله زمانی ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ بود. Blue Mountain رکورد نهایی خود را در سال ۲۰۰۰ ثبت کرد. هنگامی که محاسبات 17.8 سال یک کامپیوتر معمولی را تنها در ۷۲ ساعت به اتمام رساند.

Blue Mountain-005-narenji-ir.jpg

 


اما همانطور که داستان پیش می رود، ماشین های غول پیکر، قوی تر و قوی تر می شوند. و در حال حاضر هیچ کامپیوتر گنده سالنی نمی تواند از پس Sequoia آی بی ام بر بیاید. لابراتوار ملی لورنس لیومور فعلا صاحب سریعترین سوپر کامپیوتر دنیا است.

IBM-Sequoia-012-narenji-ir.jpg

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
به دانشگاه مجازی بچه ها گرافیک خوش آمدید گروه مدیران و اعضای سایت در نظر دارد بابهره گیری از تمام امکانات علمی و تفریحی و سرگرمی اوقات پرنشاط وخوبی را در سایت دانشگاه مجازی بچه ها گرافیک سپری کنید .امیدواریم رضایت شما بخصوص نظراتتان در هرچه بهترشدن کیفیت سایت خودتان مارا در این راه حمایت کنید.باتشکر مدیر ارشد دانشگاه مجازی بچه ها گرافیک
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    آیا برای فراغت پیشنهادی داری ، کدوم از موارد زیر بنظرت نزدیکتره؟
    تبليغات عمودی


    کسب در آمد از سایت یا وبلاگ | Rozmc.Com
    چمدون سایت



    آمار سایت
  • کل مطالب : 1030
  • کل نظرات : 101
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 5
  • آی پی امروز : 79
  • آی پی دیروز : 51
  • بازدید امروز : 917
  • باردید دیروز : 79
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,352
  • بازدید ماه : 2,310
  • بازدید سال : 20,396
  • بازدید کلی : 234,794